pondelok 1. novembra 2010

Zuzana Tlučková a "Babská jazda" [2007-2010]

Všetko sa to začalo tým, keď sa Bibiana Ondrejková s Katkou Brychtovou a so Zuzkou Vačkovou rozhodli dať záväzok, že budú raz do mesiaca navštevovať divadelné predstavenia. Po jednom z nich si povedali: "Poďme do New Yorku". Pridala sa k nim aj Zuzka Tlučková, z čoho sa veľmi tešili. Cestu do Ameriky sa kamarátky, ktoré na seba nezabúdajú ani popri pracovných či rodinných povinnostiach, rozhodli absolvovať samy bez svojich rodinných príslušníkov. Štvorica kamarátok sa svoj nápad rozhodla organizovať okamžite a keď sa jej podarilo vybaviť víza, netrpezlivo čakala, kedy príde jej čas.



New York [2007]
Herečky sa ubytovali v New Jersey, kde mali rovno pod nosom panorámu Manhattanu a Sochu slobody.Pre Zuzku Tlučkovú a Katku Brychtovú bola návšteva tohto mesta vzrušujúcou premiérou a možno aj preto sa rozhodli precestovať a pobehať celé mesto. Ba čo viac, vždy vysmiate herečky si zaumienili, že takého výlety budú odteraz absolvovať pravidelne.



Nasledoval Rím, Brno a neskôr aj Londýn.



Barcelona [2010]
Tento rok sa cestovateľská posádka vybrala do Barcelony. Dámsku jazdu tvorila Bibiana Ondrejková, Zuzka Vačková, Zuzka Tlučková, Katka Brychtová, Gabika Škrabáková-Kreutz a režisérka Štefánia Gorduličová.