sobota 26. februára 2011

Zuzana Tlučková - Muži sú z inej planéty [2009]

Diváci si ju obľúbili pre jej komediálny talent. Zuzana Tlučková si po rozvode so Štefanom Skrúcaným užíva smiech najmä so synom Lukášom. Pripúšťa, že by sa mohla ešte zamilovať?

Ako si užijete tohtoročné leto?
Zuzka: Na dovolenku určite pôjdem, už máme kúpené letenky. A opäť v starej zostave – moji dvaja synovia a najlepšia kamarátka Marta Sládečková. Kam sa chystáme, prezradím, až keď sa šťastne vrátime domov.
Ste azda poverčivá?
Zuzka: Čo sa týka ciest lietadlom, tak áno. A po tých nedávnych nešťastiach nie som stále presvedčená, či si v auguste do lietadla vôbec sadnem. Aj môj mladší syn Lukáš je strachopud, dúfam, že dovtedy sa otrasieme a túžba spoznávať svet a cestovať bude silnejšia ako strach z letu.

Naposledy ste boli na Bali, bude to zas exotika?
Zuzka: Bude to vzdialené miesto a dlhý let, ale nie je to exotika v pravom zmysle slova.

Naozaj neprezradíte to miesto?
Zuzka: No tak dobre. Ideme na Floridu.

Čím si vysvetľujete, že na dovolenku s vlastnou mamou ide aj váš starší syn Tomáš, ktorý má už dávno priateľku?
Zuzka: Tým, že destinácie, kam sa vyberieme, sú zaujímavé. Boli sme spolu aj na predĺženom víkende v Londýne. Myslím, že tie tri-štyri dni sa dajú vydržať aj s vlastnou mamou (smiech). Tomáš už má svoju partiu, svoj život, priateľku, s ktorou je práve na dovolenke v Chorvátsku, ale na Floride ešte nebol, a tak by ju rád uvidel. Máme objednaný hotelík na pláži, tentoraz budeme najmä oddychovať pri mori.

Je to nepravdepodobné, ale čo ak vás s Martou Sládečkovou spoznajú nejakí ľudia na pláži?
Zuzka: No tak sa s nimi vyfotíme, rozdáme autogramy a budeme oddychovať ďalej.

Čo vás pri mori najviac dobíja novou energiou?
Zuzka: Pohoda, slnko, voda, ničnerobenie... Už som vyrástla z toho, aby som tie dva týždne iba preležala na jednom mieste. Veľmi mi zachutili poznávacie zájazdy. Na Bali sme to však prešvihli a vrátili sa odtiaľ poriadne uťahaní. Keď sa ma niekto opýtal, aké bolo more, povedala som, že ani neviem. Hanba! Z toho dvanásťdňového pobytu sme mali len dva dni voľno, inak sme stále cestovali, všetko ochutnávali a ovoniavali – a bolo to famózne. No nepozreli by ste si tie pamiatky a prírodné scenérie?

Vašou najlepšou kamarátkou je herečka Marta Sládečková. Viete o sebe všetko?
Zuzka: Asi áno. Aj o tých zlých veciach. Každá žena si tú svoju najlepšiu kamarátku berie s jej kladnými aj zápornými vlastnosťami, má ju rada preto, aká je, vie, že sa na ňu môže v ktorúkoľvek dennú či nočnú hodinu spoľahnúť. Marta pre mňa takým človekom je.

Aký máte teraz vzťah so svojím exmanželom Štefanom Skrúcaným?
Zuzka: Komunikujeme spolu takmer dennodenne, najmä kvôli synom.

Nezatrpkli ste po rozvode na mužov?
Zuzka: Neviem, či sa to volá zatrpknutie, možno je to skôr zvýšená opatrnosť. A veľa nahromadenej nedôvery. Ale tvrdím, že to, ako teraz žijem, mi vyhovuje a nechcem na tom nič meniť.

Myslíte tým ako single?
Zuzka: Ako single s dvoma synmi.

Pripúšťate, že ešte stretnete muža, do ktorého by ste sa dokázali zamilovať?
Zuzka: To naozaj neviem.

Máte zvláštny dar rozdávať humor a dobrú náladu. Viete sa zasmiať aj na sebe samej?
Zuzka: Uvedomila som si, že za posledný rok sa smejem až prekvapujúco veľa. Najmä doma s mladším synom Lukášom. Veľmi sme si sadli, lebo on je rodený komediant. Máme obrovskú pohodu a či „venčíme“ psov, večeriame, ideme do kina, alebo na nákup, stále nám je niečo smiešne. Bavíme sa na svojich vtipoch a fóroch, ale viac sa zabávam ja na tých jeho. Dúfam, že nám to „smejavé“ obdobie dlho vydrží. Pociťujem ho ako liek.

Ste zabávačkou aj v kruhu svojich priateľov?
Zuzka: Nie. To skôr Marta. Medzi ľuďmi som bola vždy viac za tichého spoločníka ako za zabávača.

Hrali ste v seriáloch Priateľky, Susedia, Kutyil s. r. o., nemáte pocit, že vás tvorcovia „uväznili“ v jednom type postáv?
Zuzka: To nie je pocit, ale fakt. Poloha herečky komediálnych postáv mi prischla už dávnejšie, neprekáža mi to, lebo sa v nej cítim veľmi dobre. Ale rada by som si už zahrala aj nejakú dramatickejšiu postavu. Zatiaľ neprišla, uvidím, či nie-ktorý režisér naberie odvahu ma do takej obsadiť. Ešteže som takéto postavy mohla hrávať aspoň v divadle West.

Dostali ste ponuky aj z iných seriálov?
Zuzka: Keď sme v Markíze skončili s Priateľkami, ponúkli mi rolu v Ordinácii v ružovej záhrade. Ale padlo to, keď som sa rozhodla účinkovať v Kutyilovi. Myslím, že je to konkurenčný boj medzi televíziami, aj keď u niektorých hercov to vôbec neplatí. Ďalšie ponuky som nedostala. Veľmi sa mi páči projekt Ako som prežil, ale chápem tvorcov, že ma tam nemôžu obsadiť, keď hrám v Kutyilovi Anabelu v tej kučeravej parochni. Musia myslieť aj na to, ako by ma diváci prijali vo vážnej polohe.

Ktorá z tých postáv v seriáloch vám bola najbližšia? A ktorý z nich mal najväčší divácky ohlas?
Zuzka: Jednoznačne Susedia. Vďaka nim som sa po dlhšom čase vrátila na televíznu obrazovku. Bol to vlastne prvý sitkom, ktorý sa rozbehol, a výborné spojenie nás piatich hercov. Ale o takom diváckom úspechu sme ani len nesnívali. Andy Kraus moju postavu Zuzy úžasne vystihol, keď z nej urobil podomovú obchodníčku.

Dokázali by ste sa aj vy takto živiť?
Zuzka: V súkromí by som nikdy nenabrala odvahu niekoho obťažovať tým, aby som ho nútila niečo kúpiť. Ale tá Zuza s prehľadom a úprimne klame do očí, aké sú tie výrobky geniálne a cena výhodná. Zaujímavé bolo, ako ma Andy v tej postave scenáristicky ťahal, čo všetko som bola ochotná urobiť pre to, aby som nepredajný tovar predala ešte aj so ziskom.

Leto je čas rozmarností. Máte nejaké aj vy?
Zuzka: Behanie po obchodoch to nie je. Skôr si rada sadnem s kamarátkami a klebetíme. Alebo ideme s našimi psami na prechádzku do lesoparku. Tam už narážam na múr, lebo Lukášovi sa veľmi nechce. Naposledy sa nám však podarilo nazbierať bedle. Vypražili sme si ich v troj-obale a tešili sa, ako sa nám oplatilo ísť do lesa.

Klebetíte s kamarátkami, to ohovárate aj chlapov?
Zuzka: Samozrejme!

A čo také najhoršie na nich vidíte?
Zuzka: To nemôžem vynášať. Skrátka, chlapi sú z celkom inej planéty.